Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO (redigerad)


Vindarnas rop

Gräv inga värn
för kulor och bomber
strö kärlek istället
ett naturligare val
Sälj inga vapen
till onda diktaturer
nedrusta istället
slut kärlekens avtal

Bygg inga murar
för avskärmnings skull
öppna upp istället
låt alla känna friden
Släng inget skräp
för girighet och lättja
städa upp istället
och värna om tiden

Slå inte någon
som straff eller hot
ge kramar istället
till dem som inte mår bra
Själ inte för ditt leverne
för oskyldiga offer
sträck ut handen istället
åt dem som vill ha

Hör vindarna ropa
och ta till dig budskapen
gör något nyttigt
istället för att ignorera
Se tecknen från skyn
lär av alla misstagen
sprid kärlek ut i världen
och entusiasmera

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 584 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-29 05:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kärleken bygger broar...mycket bra diktat...
2019-06-01

  Eva Helene VIP
En god ambassadör för fred, frihet och kärlek är du.
2019-05-31

  Eva Langrath VIP
Viktigt budskap i fint rimmad text
2019-05-29

  M.Eta
Bra budskap som alla borde ta till sig!
2019-05-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skaldat, kloka, fina du!
2019-05-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
En eloge till
detta upprop
det borde nå
runt om hela
världen som
årets bästa:
Hurraropande
***SCOOP***
*************
Till en värld inte
isär utan: IHOP!
***************
2019-05-29

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord som alla borde känna i sina hjärtan
2019-05-29

  soligajag_1 VIP
Ett underbart budskap om att göra något klokt istället för att kriga och bråka!! Tack!
2019-05-29

  Feliaxel VIP
Kloka ord
2019-05-29

    ej medlem längre
Ett så fint budskap om fred och frid. Du har så rätt. Det är endast med kärlek den här världen kan bli bättre eller till och med riktigt bra!
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO