Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De böjda nackarna

Solen letar sig in genom klassrummets skitiga fönster
bara pojkar i klassen, tekniker och naturvetare.
Total tystnad!
De böjda nackarna
i koncentration.
Mitt hjärta fullt av ömhet, stolthet!

Ett helt års förberedelse
Föreläsningar, mind-maps, svarta tavlan
Recensioner, essäer, litteraturläsning
av de stora

Brukade kalla våra boksamtal för
"Små litteraturvetenskapliga analyser"
Ha, ha, det låter ju ganska flott
Men gossarna sträckte på sig
när vi gick iväg till grupprummet.

I våra samtal öppnade sig förståelsen
för det att vara...människa.
Världen vidgades, geografiskt och tillbaka i tiden.

En höstdag skrev de haiku-dikter
Det blev en utställning i entrén
Den berömde nobelpristagaren tyckte de var fina

Vi reste tillsammans
Vi upptäckte världen
Vi upptäckte ordens magi

Nu utmynnar sig allt detta
I årets Nationella prov
Böjda pojknackar
Skapande koncentration
Och mitt hjärta är fyllt av ömhet




Prosa av Betzy
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-27 16:33



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Lovande hexameter i första versraden!

(Förresten, för min del var det de "besvärliga" eleverna som vidgade min värld. Dem kommer jag särskilt ihåg!)
2019-05-27

    Betzy
Jag minns och jag saknar mina fina elever. Jag gav av min kunskap och jag fick nya insikter och väldigt mycket respekt och vänskap. Jag gav och jag fick.
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Betzy