Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min hustru.


JAG MINNS DIG REDAN!

Du finns här nu. Jag minns dig ändå redan,

som den du var. Jag minns dig, fast du är

så tätt intill mig, både nu och sedan

du inte finns. Du är mig alltid när.

 

"Gud" står du närmare än jag får göra.

Att vara nära dig, är vad jag får.

Att höra, smaka, dofta, se och röra

dig, är min tröst när tvivel mig beslår.

 

Jag känner än din nackes mjuka tuva.

Än blommar hjärtats lust, den himmelsblå.

Må döden hånle i sin svarta huva

 

men glömmas fort! Må minnena bestå

av dig, som fortsätter att finnas, medan

jag saknar dig. Jag minns dig redan!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-27 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP