Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är det som drömmer?

Så ensam människan är,
tänker jag
när jag ser Neil Armstrong stiga ut
på Månen

och med ens känner jag mig
som en art
någonstans
i Universum

Så ensam människan är
i sin intelligens

men framför allt;
så ensam människan är
i sitt självmedvetande

som på ena sidan bär döden
och på andra sidan flockar av folk
på städernas balkonger
och havens stränder


Det är en dröm,
men vem är det som drömmer?




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-27 20:46



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En bättre gestaltning av ensamhet än när Neil gör sin promenad går knappast att få på näthinnan. En helt annan ensamhet är ju den du upplever i drömmen. där får bara en plats.
Tar med din fråga ut i kvällningen och ser om jag får något svar. En fin text!
2019-05-29

  danne //
drömmer om dig :)
2019-05-29

    ej medlem längre
Ingen aning. Men drömmen är nåt bra, det vet jag...
2019-05-28

    ej medlem längre
Jag :)
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP