Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett jävligt dåligt svar

"Guds vägar är outgrundliga", eller hur?
Det är mycket enklare än så:
Verkar det tokigt så är det tokigt

Man kallar dessa vanföreställningar något fint;
filosofiskt, teologiskt;
klär det andliga kvacksalveriet
i en glittrande,
glänsande kejsarutstyrsel

Om jag har utrustats med intelligens
men inte ska tro på vad den kommer fram till,
eller inte får använda den,
så luktar det ruttet.

Här ligger en gud begraven!

Och den är begravd i de lurades hjärnor,
den är begravd i självbedrägeriet

Det är därför den luktar så illa,
i sin usla ruttenhet

Det finns en bok som heter The Beginning of Infinity,
av David Deutsch.
Den beskriver "dåliga svar"

GUD är ett JÄVLIGT dåligt svar.




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-27 23:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Är beredd att hålla med..
2019-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP