Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det?

Äkta kärlek, finns det?

Det finns inget som heter kärlek. Det är en kemisk reaktion som vi får för att kunna stå ut med det faktum att vi är ensamma och egoistiska individer som är så desperata efter mänsklig kontakt att det enda vi kunde göra var att komma på något så patetiskt som kärlek. Den rätta finns inte, men man kanske kan, om man har tur, hitta någon som är vetenskapligt kompatibel för ett förhållande med just dig. Kärlek är något vi har kommit på. Vilket helt enkelt betyder att det är en illusion som är skapad för att vi ska känna oss bättre. Behöver vi kärlek? Även om jag inte tror på kärlek så tror jag att det utan tvekan har bidragit till människans överlevnad. Vi är sociala varelser och behöver närhet för att må bra. Visst vi kan känna en stark attraktion till en människa men enligt mig är inte det kärlek. Det är ännu en kemisk reaktion. Våran art är skapta för social interaktion och ett samspel mellan andra individer men om nu kärlek är på riktigt hur kan det vara så att ena stunden är det kärlek och andra stunden är det hat. Vi står nu framför ett ultimatum. Älska utan att bli älskad eller bli älskad utan att älska. Jag älskar utan att bli älskad.




Fri vers (Spoken word/Slam) av sirisoo
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-28 09:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sirisoo

Senast publicerade
Finns det?
* Se alla