Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.metro.se/artikel/lista-l%C3%A4nderna-d%C3%A4r-inv%C3%A5narna-betalar-mest-skatt?fbclid=IwAR2SIj_dc-3Vo9svZcKWzth8cDLHVnPJkV4r3wrgOAH8k7ymjoOt7xNjDpw


Kapitalismens rättvisa

 

Sköt dig själv
skyll dig själv 
Är samhällets nya slogan
ingen äger längre ansvarsfrågan

Men fortfarande ska skatt in
även om bidrag ses som svinn
Tiderna förändras
allting ändras

Förr var blod tjockare än vatten
nu är pengar den enda skatten
Nu är olja tjockare än blod
regeringens nya arbetsmetod

Handplockade änglar försvinner
ersätts med outbildade näbbgäddor som ilsket brinner
Sjuka regnar på kyrkogården
regeringen synar kriminalvården

Empati ersätts av smärta i hjärtat
allting blir svärtat
Ingenting finns snart kvar från förr
ingen förståelse finns kvar bakom samhällets dörr

Allting räknas i pengar
man får provision efter antalet döda sängar
En kropp utan krämpor blir en skattefri förmögenhet
första sparpaketet blir en startraket för att förbjuda ömhet

De som lever på övre halvan hatar välfärden
påstår vi betalar mest skatt i världen
Men akta er Sveriges krona faller
skatten vi idag betalar borde ge många nervdaller

Plats nummer 20 av 36 OECD-länder
fattar ni inte vad som händer
De rikaste skor sig 
och leder in oss på en farlig stig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-28 19:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2019-05-30

  Larz Gustafsson VIP
Just det, Senta.
EU är bara ett sätt för monopolkapitalet att befästa och konsolidera sin maktställning.
2019-05-28

    ej medlem längre
Allt detta ser vi hända dag efter dag, ändå vågar ingen erkänna det av rädsla för att bli kallad fula saker. Ett mycket effektivt sätt för de makthavande att stjäla de sämst ställdas rätt till ett drägligt liv eller i många fall att inte överleva. De starkas ociviliserade sätt att trycka ner de svaga.
2019-05-28

  Larz Gustafsson VIP
Nyliberalismen är avskyvärd.
Kapitalismen är barbari.
2019-05-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP