Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En start på dagen

 

Jag trycker på knappen på sidan av mobilen för att se vad klockan är. 04.28 lyser det mot mig. Å nej. Jag som har så svårt att somna om. Gör ett försök. Somnar inte. Ligger och tittar i taket. Vänder mig om och tittar på mobilen en gång till. 04.35. Går på toa. Försöker vara så tyst som möjligt. Går sådär. Allt jag gör låter, varje steg, varje rörelse låter som jag var kopplad till en förstärkare. 

Går och lägger mig igen. Lyssnar på fåglarna och filosoferar. Känns helt ok att bara ligga här. Eller nej. Jag vill gå ner och göra en kopp kaffe. Sätta mig och läsa en bok och njuta av morgonen. Men vi har gäster. Sådana som sover över. Som vaknar om jag skulle gå ner och göra som jag brukar göra. Så här ligger jag. Nu står det 06.22 på displayen.Kanske ska besöka toaletten igen. 

Mina cirklar är rubbade. Det här är en dålig dag redan innan den har börjat. Det är ingen bra känsla. En dålig dag får det gärna vara men då ska den ha börjat bra. Inte som nu. Skulle man kunna räkna nu som igår? Så att det som händer när jag går ner och sätter på kaffet är idag. För det brukar bli rätt bra bara jag får en kopp kaffe. Jag tror jag bestämmer att dagen börjar när jag sitter vid köksbordet. 




Prosa av ingenmening
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-29 06:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hög igenkännandefaktor! Och sista meningen, den om att "dagen börjar först vid köksbordet", den är underbar!
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

ingenmening
ingenmening