Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"


PIONJÄR PÅ PRÄRIEN

Den manhaftiga journalisten och
författarinnan Willa S. Carther
1873-1947 ( Usa )
blev under sin verksamhet
inom populärtidskriftens tillkomst,
en föregångare för dess existens
i den amerikanska kulturens
journalistiska och litterära kretsar.

Willa var ytterst beräknelig och noga
med vad hon lät publicera och skrev
inte kontrakt med vem som helst.

Hon ansåg att största grundmaterialet
en författare kan få,
inhämtas i barndomen
före femton års ålder,
och hennes skildringar av
skandinaviska nybyggare
lär hon fått väl praktisk
informativ research om,
medan indiankrig mellan
stammar och koloniasitörer
avlöste varandra 1622-1918,
1790-1859.
En spännande barndom i ett
historiskt skede,
som inte behövde leka
cowboys och indianer.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 183 gånger
Publicerad 2019-05-29 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP