Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten text om alla dom människor man träffar genom livet på sitt arbete.


Saknad kollega

Sitter vid uteplatsen med tepåsen i koppen, väntande på att sockret ska i och påsen upp.
Tittar ut över gräsmattan, blommorna och buskarna på baksidan av vår gemensamma arbetsplats.
Plötsligt tänker jag på dig, hur du kunde komma när jag satt just här och utbrista ”men här sitter du!”.
Vi pratade lite, så som kollegor gör, om allt möjligt men kanske inte så viktigt.
Sen skildes vi och återgick till våra egna sysslor.
Det är länge sedan vi träffades nu, du och jag, länge sedan du lämnade oss och sökte nya mål i livet.
Du som så många andra kollegor och kamrater, förr och nu.
Vi träffades genom arbetet, vi umgicks på arbetet och levde en stund tillsammans på arbetet.
Så många timmar, så mycket skratt och allvar.
Så mycket minnen, som redan känns så långt borta.
Men du kommer alltid att vara en del av mig.




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-29 14:53



Bookmark and Share


  danne //
fin levnadsberättelse tycker den värmer till i en när man bara läst någon rad.

fint!
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP