Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övertygelse kan bränna ner både sanning och verklighet.


Ur ett oheligt perspektiv sett


Med tårar rinnande över kinderna läste han högt
ur sitt eget inre minne, han hade övat hela sitt liv
och nu var ögonblicket han ägnat all sin tid inne


Gamla testamentet. Perfekt memorerat, på latin.


Orden flöt ur honom nästan musikaliskt,
vers efter stycke i perfekt ordning, med
levande vibrato på gränsen till gäll sång


skägget blev blött, ögonen svällde upp


ivern att briljera tog helt över och snart stod en
krans av heligt kompakt löddrande fradga kring
munnen, spottande fram hela mosebok i all sin
kompletta helhet utan att hämta andan


Han var som besatt. Drog efter luft.


Sen sprack rösten, ett perfekt fiasko dirigerat
av den gudomliga hand som fört honom dit,





Altarljusen neg i sin egen väta och dog.






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-29 23:51



Bookmark and Share


  Li-Lo
"Altarljusen neg i sin egen väta och dog."


underbart
tack/Li-Lo
2019-06-04

  Ingmar Hård VIP
En underbar text!
Bibeln har sina sidor!
2019-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Givetvis är det alltid Bibeln som ska angripas och attackeras.
2019-05-30

  Kungskobran VIP
Fantasifullt så det förslår
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP