Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Antingen/eller

Om jag hade stått kvar en minut till
så hade jag blivit överkörd av tåget.
Om jag inte hade larmat brandkåren
så hade huset brunnit upp
Om jag hade tagit av till höger
så hade jag gått vill.
Om jag inte hade gömt pengarna
så hade jag blivit bestulen.
Om jag hade avstått från det sista glaset
så hade jag inte fyllnat till.
Om jag inte hade hunnit till toan
så hade jag gjort på mig.
Om jag hade åkt lite fortare
så hade jag fått åka hela Vasaloppet.
Om jag inte hade parkerat fel
så hade jag sluppit böterna.
Om jag hade bott kvar ett år till
så hade jag inte haft råd med hyran.
Om jag inte hade börjat med ishockey
så hade jag haft fler tänder kvar.
Om jag hade gjort som hen ville
så hade jag inte missat chansen.
Om jag inte hade lärt mig simma
så hade jag drunknat.
Bagateller.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-30 09:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättefin!
Tycker om känslan av "att dikten handlar om mej", att den känns tillägnad var och en som trampar omkring på gator och torg, att den når ut...
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström