Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrot i naturen


Röre

Fantasin ä väldi't lätt å väcke,
när inte civilisationen stör.
Sôm när ur stenens gröne täcke,
dä stecker ôpp ett kroki't, rôsti't rör
Ja kan allt un're vad dä ä för grej.
Kanske ä dä bare nôe en ska titte på.
Måhända en kônstnär har roe sej
å gjort nôe sôm en inte ska förstå.
Nej, dä ä nog ett mänskli't revir,
som nôen har markere mä röre.
Parallellen mä räven roli blir,
när en tänker på va han bruker göre.
På stener han också bruke placere
en krök fast å a'en valör,
men den kan natur'n bättre acceptere
än ett rösti't å fali't gammelt rör.




Övriga genrer (Kåseri) av Torbjörn åhs
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-30 09:26



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Om man kan läsa texten på mål, kanske rytmen därmed blir mer synkroniserad. Med "vanlig" läsning hackar den lite, även om det inte förtar det tankeväckande och roliga innehållet.
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Torbjörn åhs