Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömpuder




jag drar ut morronen
på balkongen.
Nattskjortan, tofflorna.
Borstar av drömpudret
från din kropp.
Där ligger stjärnorna kvar
efter natten och slöar
i det bleka ljuset.
Som värmeljus
som ännu flämtar
vid liv, som oss.
Som livet själv.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 240 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-05-30 09:27



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Tvagar min själ med ditt puder !
Stearinmörker....
2019-06-02

  KattenKin VIP
Verkligen ett drömpuder över hela dikten. Älskar allt, men mest metaforen med värmeljus. Och så fint slut.
2019-06-01

  Judas Ekholm VIP
S V A R T! Och förbannat bra.

De slöande stjärnorna var en fantastisk strof!
2019-05-30

    ej medlem längre
Dina texter lägger sig som ett lager av skönhet och magi över livet.
2019-05-30

  Nanna X
En härlig rubrik och metafor. Visst strör drömmarna sitt puderstoft över livet.
2019-05-30

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Som en tidig morgon där man ännu inte orkar ta itu med dagen.
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg