Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lätt redigerad repris


Våran kära moder Jord

Grått, grått, grått
Det vackra vädret är numera ett minne blott
För med all koldioxid som vi spottar ut har luften blivit
till en enda dimma, ett enda dis
Så varför vaknade vi inte upp när det stod ett gäng där
på det stora torget för bra längesedan med plakaten
om att nu är det kris
Och nu är det så dags att be planeten om ursäkt för att vi
människor har skitat ner den som de parasiter
vi är på våran kära moder Jord

Inom en snar framtid ser det nog ut så här nästan överallt
om det inte händer någonting radikalt
Grått, grått, grått
När vi hela tiden bäddar för vår egen undergång
Tråkigt, men sant
Men som det ser ut just nu så tycks allting redan ha
börjat spårat ur
Så redan imorgondag kan vi vara ett minne blott..

Ken Cassel
30/5-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-30 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel