Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Foto:S.Wiking


~o~MÅNBARNET~o~

Månen hade ofta betraktat
det rofylt sovande barnet,
och utvalt det.

Född med en månskära,
i ena ögat,
och solförmörkelse,
i det andra,

med ett skrik,
ett skratt och en gråt,
som fastnat i halsen,

blev det aldrig som
andra barn,
som i högre syfte ämnad,
utvald se
det andra inte ser.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 409 gånger
Publicerad 2019-05-30 16:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP