Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur romanen "I hundarnas timma".


Lilafärgade skuggor

"Det var någonting med huvudet. Magdalena hade för sig att hon hade läst om det, att galenskapen blev djurisk. Så där som med Marcus. Det var alltid hästarna, inget annat. Det var hästarna han ville ha, inte henne. 

Han ville faktiskt inte ha henne sexuellt efter barnet.

***

Hemma sköljde hon ner en Valium med en rejäl whiskygrogg. Sedan funderade hon en stund framför den släckta brasan. Det lät som orgelspel från vinden och luktade konstigt från källaren. Hon hällde upp en whisky till. Ute var himlen blå och den kvarvarande snön fick lilafärgade skuggor."




Prosa (Roman) av Mia Bergenheim
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-30 19:11



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Konstaterandet är en ingress som kan leda vart som helst. Ljud och dofter i samspel med destillerade drycker och valium. Spännande här måste nog läsas vidare.
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim