Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I bilen

i gräset mellan mötande trafik
står trädet där gröna och döda grenar
samsas på samma stam

i morse kom jag på
två rader till en dikt
nu undrar jag vad de handlade om

på rutan lätt duggregn
vi färdas mot huset
där du fortfarande kan anas

nu minns jag raderna
i morse smörjde jag mina fötter
med den sista fotkrämen som
du lämnade kvar

du skickade mig att köpa
fyra tuber i ett försök att hålla livet kvar
alla fyra tog jag med mig hem
när du försvunnit

idag är det Kristi himmelsfärd
på radion predikas om
kraften som kan bo i oss

himlen blir alltmer grå
mellan filerna finns nu
små späda björkar
och några höga
vajande utan löv

snart är det min tur
att överta ratten

(c)Eva Hedlund fd. Langrath

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-30 22:26



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag läser, och läser, berörs
2019-06-09

  ULJO
Så fin inspiration i passagerarsätet
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP