Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min älskade

Min älskade är inte lång och ståtlig
ingen smickrare
ingen snickare
och ingen chaufför...

Min älskade är ingen lärare
inte läkare eller jurist
jägare eller journalist
entreprenör eller kapitalist...

Min älskade har varit med i dramer
av historiskt slag
- han är en av alla dem
som fick fängelse och tortyr
och besköts
när diktatorn slog ett slag
för att göra de fattiga fattigare
och de rika rikare...

Min älskade
sköts ned och dränktes i en flod
men överlevde mot alla odds
och fick lämna allt som han trodde var hans
- land, familj, vänner, ting och utbildning...

Min älskade spelar samba på gitarr
Han dansar och skriver poesi
och lär sig läsa noter
för att spela Bach
- Bach, hans läkare
hans läromästare
"Den femte evangelisten"

Min älskade
kan leva utan girighet
och utan att konkurrera
men han kan inte leva utan frihet

Han gestaltar det goda han längtar
med musik
- kärlek och rättvisa och solidaritet
allt livets goda kan han uttrycka
med rytm och melodi!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-05-31 00:58



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Vilken helt underbar, kärleksfull och livsbejakande text.
2019-08-20

  Blått Norrsken VIP
Vi är ”i ett” och vi behövs för att jorden ska snurra och för att våra själar ska se och lära oss av varandra och att växa till strålande skapelser. Så fint skildrat i din älskades äventyrliga och dramatiska historia med hans kreativa gedigna ådra som gör honom till ” din”älskling .
2019-07-04

  Lars Hedlin
Härlig!
2019-06-07

  Fulbergarn
Lite musik till denna så sjunger texten än skönare
2019-06-03

    ej medlem längre
Varmt och rytmiskt.
2019-06-03

  Respons VIP
En kärleksdikt som berör. Ett människoporträtt som går på djupet.
2019-06-03

  lila fjäderblomman VIP
All respekt för hans livs-gärning/öde! Fint porträtterat av dig. Må alla finna
" sin " helande kraft. Viva la musica!
2019-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till en fantastisk man som trots mörka erfarenheter lever i ljuset!
2019-06-01

  KattenKin VIP
Så berörande vacker text om din älskade. Jag förstår hur du älskar honom, och varför. Fint!
2019-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket fantastiskt porträtt av din älskade! En underbar man, som trots sina upplevelser i livet tror på människan.
2019-05-31

  Kungskobran VIP
Härligt
2019-05-31

  Rise Little One
Med rytm och melodi vinner han sin älskarens hjärta! En underbar kärlekssaga.

2019-05-31

    ej medlem längre
En fin gestaltning av en älskad människa med underbara egenskaper.
2019-05-31

  ULJO
Så härligt. En person som är värdig att bli älskad för den han är.
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP