Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ombergs konstrunda...

Jag var där...
Den pågår nu...

Gick till konstnären idolen
Gebbe Björkmans ateljé tågade
förbi alla besökare in till ateljéns
minsta hörn, där han alltid har vissa
utmärkta objekt till salu...

Jag började bläddra igenom alstren...
Då hade en kö bildats bakom mig, jag
tittade på konstverk efter konstverk...

Då såg jag det, en hökuggla på nå´n
sorts ställning... Betalade till hans fru
gick sen med den högt upp i handen
genom publiken och sa: -Titta vad jag
hittat, min idol hos min idol...

Då blev jag avbruten av Gebbe som sa:
- Han hade varit i Vadstena. På väg hem...
Då såg han en hökuggla vid vägkanten...
Han backade tillbaka bilen skissade
snabbt av den... DEN SATT KVAR
HELA TIDEN... Det är en fågel som
är sällsynt i södra Sverige håller mest
till i Norrland...

Jag sa: - De norrländska vingslagen tog
till i mig när jag såg den... - Va´, sa han,
du är ju göteborgare... - Visst, sa jag, men
bara till hälften... Min mamma var ifrån
Älvsbyn, så jag är norrlänning också...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-31 06:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt