Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Aftonvard för bestar

Kropparna är figursydda

Skinnet smiter åt
som g-dräkter
runt levnadsvillkoren, dödsvillkoren

Tankarna ärgar
som helgedomarnas koppartak

Bereppen begravs
i sönderfallets afasi

Det sista andetaget
tar aldrig slut

Den döde gapar över evigheten

Mumlet vid Klagomuren
väller som gyttja
ur armébefästa heligheter

Mänskligheten grubblar
i guld och sammet

Från Mose till Ben Gurion
löper en idé
stark som spindeltråd och grafen
men himmelriket är ett tankeexperiment
och det förlovade landet
blev aldrig gift

Det fulla bordet
blev ett tabula rasa

Allt försvinner i alla

Vid dagarnas slut står du tom

Rymddräktens svarta sammet
har stjärnor av guld

I gravitationens förkastningssprickor
ligger gudarna på lur
men en enda mänsklig tankes skärpa
spräcker dem som troll i solsken

Vi ska döda alla som heter Gud,
för alla gudar är istället för,
och i en påflugen liturgi
bjuds aftonvard för bestar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-31 09:46



Bookmark and Share


  danne //
Tung å på ett sätt försvinnande ..
gillar den Ingvar!
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP