Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt strövaren!

Det måste ha varit runt midnatt
För han kunde höra en kyrkklocka avlägset slå tolv slag
Så där gick han nu ensam i sina tankar medan han
mådde bra och kände sig glad
I alla fall ända tills han mötte på en ruskigt ful äldre dam
Det var så att han fick kalla kårar och ryggade sig tillbaka
när han fick syn på henne
För hon var ful som stryk den gamla ragatan
Och inte bara det
Hon var även ovårdad och luktade illa
Praktiskt taget så luktade hon satan
Hon kunde nog skrämma livet ur vem som helst

Han höll för näsan och tog sig mod att gå fram till henne
då han frågade henne lite snällt om hon
hade tappat allt?
Sen sa han till henne att han tyckte att hon skulle gå
och bada och kamma till sig
Efter att han hade sagt det till henne så kastade han på
henne en slant
Tackade för sig och försvann

Han gick ner på gatan tills han hamnade på ett stort torg
där det i mitten stod en jättelik staty
Han vet inte riktigt vem som det skulle föreställa
men tyckte den var ganska lik Björn Borg med sitt
rack och boll
Men själv är han inte så speciellt intresserad av sådana
saker
Så därför har han noll koll

Efter att han har strövat omkring hela natten inne i staden
vände han till slut på klacken och gick hem igen
Han var hemma strax före klockan fem
La sig i sängen för att vila både liv och lem och somnade
sen lugnt och stilla in i sin egen goa varma säng..

Natt strövaren!

Ken Cassel
31/5-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-31 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel