Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.dailymotion.com/video/x44mgv


Kommer ni ihåg Slava Isaura?

En fråga för dem som var frånvarande vid historiens tid?
Kommer du ihåg Slava Isaura?

Lucelia Santos är den brasilianska skådespelerskan som spelade obefläckat på slaven med en störande livshistoria. Det var 1992 när Telenovela Slave Isaura knäböjde många EU-länder, sedan vaknade till många önskan att äga slavar i ett sätt att fånga förbundet med en metod, "stöld av mänsklig intelligens"
Slavförsäljare har inciterade och splittrat afrikanerna i sina egna länder för att komma framåt
 och vara mästare över vita vittor,
  då slavkalven att ta dem till EU.
Och så har afrikaner alltför mycket ledarskap i Europa som de har hunnit i det förflutna, säger de.


Broadcasted på den nationella TV-kanalen var allmänheten på denna telenovela svår att slå många år efter showen. För alla som har nostalgi i det förflutna, här är historien du förmodligen glömt:
Esarfa Isaura, ursprungligen Escrava Isaura är en såpopera som produceras av en roman av författaren Bernardo Joaquim da Silva Guimarães. I de 100 episoderna, en dramatisk historia om en skalpellkamp för att bli av med sin herre Leoncio Almeida. Både boken och serietidningen ansågs vara ett tydligt häfte av eliminering.


Isaura är dotter till en slav och en vit man, som i sin tur är en slav på en gård i Campos do Goacacas. Isaura var en kult, hon visste hur man spelar piano, skriv och läsa. På gården behandlas hon som en dotter till Esther, hennes herre, men som en slav till överste Almeida, Esthers man. Isaures första kärlek dör i en eld som orsakas av Leoncio, mästarens son, en formbar och skrupelfri person som gör en verklig besatthet med slaven. Efter många emotionella missbruk som Don Leoncio föreslagit, känner slaven Isaura Alvaro, en avskaffning med vilken han återställer sitt liv.
I ursprungslandet, Brasilien, premiäres de två löparena i oktober 1976 och sedan, för sin enorma framgång, sändes produktionen i mer än 80 länder runt om i världen.
Finns i listan och i Sverige?




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-31 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP