Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Motionskomplikation


Motionsspôre

Motionsspôre

Stigera i skogen ä dä ôftast djura sôm har gjort;
rådjura te exempel ä mästere på å konstruere
växler sôm sen vi kan ta oss fram på, ôm ej så fort
utta mer i ett tempo där en kan gå å filosofere.
Även myrera, fast de är små, är värd tacken,
för di sköter väghôllinga på sitt specielle vis.
Genom å dra en massa barr te stacken,
blir dä ingen grogrund för varken bôsker eller ris.
Dä känns så gôtt å på sånne stiger promenere
å då å då se märke ätter gnag å horn.
En behövver heller aldri fundere
ôm en duger i Graninge stövler eller Tre Torn.
Men vill en va trendi å i ti'n rätt synkroniserad,
ja, då blir de plösslit en väldit dyr affär.
För ska en se någorlunda ut som civiliserad,
så duger dä inte mä anne än Adidas å Nike Air.
Nej, ja hôller mig nog på opreparerade baner
som sakner både ringer å ruter.
en kan ju i alle fall ha sinne egne vaner,
å föresten, så får ja så ont i knäa när ja kuter.




Övriga genrer (Kåseri) av Torbjörn åhs
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-31 15:48



Bookmark and Share


  danne //
Håll me om att en stå i " Graninge stövler eller Tre Torn" som du säg,
man bara traskar på i godan ro utan att behö tänk på om fossingarn kom bli blöt.

Härlig berättelse!
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Torbjörn åhs