Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skänker

Du vill andas genom mig
magra sjöfåglar betar omkring oss
kvällen är ljum och frånvarande
vi passerar dammen utan att titta
nervceller sträcker sig
genom förseglade kroppar
att plötsligt minnas hur ljud låter
hur hud känns
vi lägger oss djupt under himlen
bädden av fjädrar och jord
det grå gräset mot ryggen
doften av vår i varje skrymsle




Fri vers av Grävling
Läst 159 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-05-31 19:39



Bookmark and Share


  danne //
Som de hör samman som jag sa tidigare ..en saknad som kommer fram..
ja ska inte säga mer..
fint Grävling..
2019-08-09

  Kungskobran VIP
Innehållsrik dikt som ger många associationer
2019-05-31

  Ulf Carlsson VIP
Den enhetsupplevelse, unio mystica, som dikten förmedlar är något diametralt olika den känsla av äckel inför tingen, som de ateistiska existentialisterna (Sartre, t.ex.) upplever.
Att bli "du" med tillvaron, inte minst naturen, är en eufori som inte förunnas många. Att få fånga denna känsla i poetisk form är en nåd att stilla bedja om!
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling