Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Scener från livet

 

 

Jag spelar teater,
en sliten soffgrupp,
en dammig lya 
Rekvisitan är sparsam

Min inledande monolog 
om min långa svacka 
berör publiken

Plötsligt börjar vridscenen
att rotera och miljöerna 
blir allt mer groteska

Regissören skrattar hånfullt 
bakom kulisserna och vridscenen 
snurrar i allt högre hastighet

Mina repliker hörs inte 
och jag drabbas av yrsel

Det är scener ur mitt liv 
tänker jag innan jag 
kastas ut i publiken






Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 341 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2019-05-31 21:25

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
½
2019-06-03

  Respons VIP
Mardrömslikt scenario. Jag kan tolka vridscenens ökande rotation som ett hopp och en insikt om hur farligt det kan vara att hamna i sorgen över sin personliga svacka. Livet står och stampar allt otåligare och vill kasta diktarjaget ur svårmodet.
2019-06-03

    Lars Gullberg
Du är en mästare på tragikomik.
vilket bildspel bildspråk man kastas in i. jag tänker att det skulle kunna bli stoff på en novell, roman. Du har kvaliteterna, och jag tror även innehållet. men de klart, det är ett helt annat arbete kringdet.
men din poesi kan ingen ta ifrå dej. Den erövrar sajten.
2019-06-01

  Lottie Ålhed VIP
Fler bottnar i den här texten Kan läsas och begrundas ett flertal gånger. En bra text i mitt tycke
2019-06-01

  Öknens Ros VIP
ofrivillig stage diving!
2019-06-01

  Poeten Salvador VIP
Livet kanske är teater
2019-06-01

  Bodingen VIP
Sufflören verkar tokstressad
2019-06-01

  Cikoria Blå VIP
Verkligen en verklig teater ur verkligheten
2019-06-01

  ULJO
Sådant som skapar scenskräck och ångest.
2019-06-01

    Sefarge VIP
Bra skrivet!
Vad duger man till?
Och vem bestämmer
Till sist det?
Att våga stå för sina
Ord, så får alla andra
tänka som de vill!
För vi bor ju ändå
Inte i Nordkorea?

2019-05-31

  Kungskobran VIP
Livet är en teater
man spelar med
även om man är på sned
När ridån går ner
syns man inte mer
det spelar ingen roll
för det är slut på gruff och groll
Graven är kall och sval
jag hade inget val

r
2019-05-31

  Grävling
Som en beskrivning av en (mar)dröm.
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten