Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågor

Jag har läst dikterna som du gömde
i jorden, i vinden, i eldarna
i nötväckans dunklädda håla
i den knotiga stammen

och jag vill bara säga
något om nätternas tyngd
om hur ingenting måste förklaras

om hur vi lystet bär den djupgrå glöden
innanför bröstbenet
något om brinnande stenar

men nu sover du
i korgen hon bär på sin arm, i nätter
smidda av svart järn

och inget jag säger betyder mer
än sorg och dånande bränder




Fri vers av Grävling
Läst 190 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-05-31 21:26



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Storslaget...men också stilla varsamt i väntan...som en glödgad tanke,en fallande stjärna....en plötslig insikt...
2019-05-31

  Kungskobran VIP
Stor tradik
2019-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling