Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svedjebruk

Syrenernas plötsliga rökvita
fuktiga blomblad, knoppar
lukten av färsk ved
bitbockarna kommer in från skogen
samlas i tysta svärmar
vördnadsfullt närmar sig kådan
det uppfläkta träet, barkköttet
de ömsade hudarna
regnet som mjuk aska
över allt som lever




Fri vers av Grävling
Läst 222 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-06-01 00:30



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mästerligt Skriftat!
Som en fläkt av natur
Inkommande från
Skogen in i läsarens
Ögon. ..
;)

2019-06-01

  Ulf Carlsson VIP
Till skillnad från dikten "Skänker" ger "Svedjebruk" mig en känsla av naturens obarmhärtighet och dominans i tillvaron.
Trots ordval som "vördnadsfullt" och "mjuk" associerar dikten till dödsläger och atombombsfällningar.
2019-06-01

  danne //
Eld kan skapa liv igen .
2019-06-01

  Kungskobran VIP
Fint
2019-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling