Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I godan ro...

Jag frågade Bråttom
varför har du en sådan törst
att alltid vara den
som skall hinna först
vinna mest, allra störst...

Alltid ifrån starten
hålla högsta farten
aldrig ta en paus vila
ständigt i högsta tempo kila
gäller det bara att alltid så stila...

Tänk på vilka vibbar du till andra ger
och sen, vad som med dem sker
måste du dra på så stort och så fort...

Kan du inte brådrasket glömma
och ditt förråd på bråttomet tömma
och nå´n gång bara sitta still och titta
i en långsam tillvaro bara vara...

Din häftighet kan bli en fara
för ditt liv och din lem
när du alltid ligger på
som en rem...

Visst behövs du Bråttom då och då
men Gode Gud, men väl inte hela tiden...
Tänker du inte alls på dig själv
behöver väl du inte störa oss
alla andra när vi är inne i den:
GYLLENE FRIDEN OCH HAR
BARA EN TANKE: SPRID DEN!











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-01 06:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag brukar säga att dagens människor måste lära sig att ibland göra ingenting...speciellt ungdomarna...tänk så skönt att bara sitta och njuta av nuet och känna lugnet och friden...en mycket aktuell text...bra...
2019-06-01

  ULJO
Lugn och ro, en sak i taget. Njut av livet min paroll.
2019-06-01

  lodjuret/seglare VIP
En just text så fri, att den väcker sympati, den som är ute för att fira, den som dagen i skall lira, sin dag få med sig hela vägen, så där som i minnen en sägen...
2019-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt