Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tyst oas där frid råder


Livskvalitet

Jag vet en plats, där det råder lugn å frid
dit inte ett enda mänskli't ljud bruker nå.
Iblann, när tillvaron känns sôm en strid,
bruker ja te den plassen gå.

Ljuda ja mener, är de sôm fôlk gör
å som kalles för kommunikationer.
Värst uttå alle ä nog bilera som kör
å tar bort naturens egne toner.

Men även Telia bidrar mä "Sin Del",
för i dä ständie telefoneringa har dä gått trôll.
Ä en nôen gang oanträffbar betraktes dä sôm fel,
när en kan bli kôpplad ôt alle hôll.

Vesse kaller't för livskvalité
å jubler över den ljudlie tekniken,
men ja tror att människa te slut blir blasé
å känner sig manipulerad å besviken.

Kom å följ mä på en lang promenad
å lôt öra få vile nô'n timme.
ja tror du kommer å känne dig både fri å glad
å helt andre intryck än di vanlie förnimme.

Sôm i en tyst oas kan vi då kôpple å
ifrå standardjaktas ständie brus,
å låte fôggleras sång våre öre nå
blandat mä vågers skvalp å vindens sus.




Övriga genrer (Kåseri) av Torbjörn åhs
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-01 18:11



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
På pricken - borde läsas av många!
2019-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Torbjörn åhs