Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Sydkustleden - på väg

Nu är det dags att ge sig av på cykeln. Vi åker Västkustleden. Med matkorgen fylld är den här utflykten något att längta efter. I min cykelväska finns sallad och två flaskor rödvin. Och bäst av allt: en härlig filt följer med. Den här utflykten blir så speciell, för Du är med. Vi två. Äntligen.
Solen stiger upp ur havet. Vinden stannar upp. Ser på två cyklister som trampar i takt på cykelsträckan Helsingborg-Ystad. Det är en underbar morgon. En perfekt stund för picknick och en cykeltur.
”Säg till när Du vill stanna till!” ropar jag. Du ser längtansfullt på badstranden och säger: ”Nu passar det jättebra! Kom! Här är det härligt att solbada. Och sanden har blivit ljuvligt varm. Lägg filten här. Och njut. Hör småfåglarna sjunga för oss. Visst
är det underbart här?”
Värmen hade stigit till 27 grader plus. Vinden var som en viskning. Bara vågorna rörde sig, sakta och försiktigt. Ville inte störa. Bara skapa stämning. Det lilla stoppet blev lite längre än planerat. Men med mitt sällskap så behövdes ingen ytterligare förklaring. Vi låg på filten, tätt tillsammans och spanade ut i fjärran, förbi vågorna mot andra stranden, långt där borta på danska sidan.
Prosa (Kortnovell) av Bengt Malmsten VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2019-06-01 19:57Bookmark and Share


  ULJO VIP
Härligt på en cykeltur för två.
2019-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP