Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leguanen

Under himlens hav bottnar jag i ändlös kärlek.
Av pilgrimsfalkens tårar du ej längre minns.
Fontänens vatten smeker marmor torso.
Där vingklippt sagofe inte längre kan flyga.
Bland Saturnus ringar och trädets årsringar.
Att älska och samtidigt drömma.
Regnbåge av fjäril dina tankar i fantasins båt flamingons blick segla.
Där lemurer speglar sig i spegelblank stjärnglittrande vattenpöl.
Som gudinnorna i våra egna skuggor, kysser rimfrostig drake.
Hjärtats vemod omfamnar trasiga själar.
Korpens grepp om spåkulan.
Där vi en gång glömde våra dagböcker. Livets dagbok amazonpapegojan under sina vingar bevara under fullmåne och solförmörkelse.
Drottning av tukan bär glaskristaller runt sin hals.
Lögnen sjunker i solnedgången.
Sanningen stiger med soluppgången.
De tårar som en gång rann längs leguanens kind. Hennes sista andetag då jag över henne vaka. I sin livs resa hon somnar. I min famn.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-02 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP