Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moi Hirvenpää

 

Älgar som älgar mot älgar
massvis vatten i sig bälgar

stärker sig uti årlig brunst
stångas med segrar i gunst

älgkorna ej så svårflörtade
till brunstgropen störtar de

sedan går allt sin gilla gång
brölar i hög äl(g)skogssång

när åtta månaders grossess
fullbordats för avelsprocess

friska kalvar kommer i stam
växa till en tjur eller madam

då nästan stora stöts de bort
få huka sig för jägarns sport

så om livet går som det skall
slipper de död i knall och fall






Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-02 22:59



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så drar de till sta'n
skrämmer slag på alla barn

Bra skrivet om Sveriges ståtligaste djur!
2019-06-03

  Fulbergarn
Älgar är bra
Älgar är bäst
Älgar är dem
Jag gillar allra mest
2019-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP