Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


livräddande fyrfoting


berikande samtalet

 

Vägen till helvetet är stensatt med goda avsikter sa jag till mobilen, barndomsvännen suckade och svarade:

du har gjort för många utflykter att lyssna innebär inte kretsgång. Ingen psykolog eller läkare eller någon annan heller varken orkar eller kan engagera sig i sina patienter. De lyssnar och lämnar för löpande bandet tickar på

-  hm jag har insett gamla synder uppsöker mig, för jag haft vidöppen dörr 

Det är annorlunda när vi ser varandra i ögonen, minns du M jag körde till psyket. Alltid ångest och oro maken på resande fot med orkesterbussen i Sverige. Visst var de tjusiga i sin kostym, kvinnor flockades omkring. Berömmelse har en baksida, att inte må bra för de närmaste. Och alla beundrarbrev, inte märkligt även de andra fruarna var stirriga. Fattar ännu i dag inte hur de orkade vara med på deras dansbandskvällar, cigarettrök skrål och öl. En del hade nog starkare varor med sig i fickan, för ljudet var decibell till max. Har aldrig varit anhängare av livet, hångel på dansgolvet smyget i buskarna. Att vara med på en konsert som J och jag gjorde i hemstaden, golvet gungade alla stampade takten. Gott om kapital är ingen siffra som ger balsam i själen. 

Jag lovade hälsa på i deras nya  hus, men tiden rann ut och visst ja den enda orkesterfrun som inte hade problem skilde sig flera år sedan. Hon var alltid den rationella, vi möttes för några år sedan, när katthemmet hade öppet. Hon är även kattfantast, gillar inte att städa. Jag extraknäckade hon ääälskade ligga på soffan äta choklad. Men gjorde läskigt god potatisgratäng. Fast M och maken samsas ännu. Och det är ju ett plus.

Att skaka sig som en våt hund är att hoppas stänken lättar bördan

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 169 gånger
Publicerad 2019-06-02 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP