Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juni

Går längs en hundra meter lång häck
full av miljoner vita och rosa blommor.
På fältet bredvid ligger nyslaget hö
det doftar sommar.

Älskar den här tiden på året.
Allt är så nytt och grönt,
och alla blommor som dyker upp
precis överallt.
Jag älskar när fåglarna kvittrar
så där galet hysteriskt,
och kvällarna är så långa och ljusa.

Kommer hem till min gård
där allt håller på att explodera i grönska.
Maskrosorna har för länge sedan vunnit kampen.
men vad gör det?
På avstånd hör jag min man
svära tyst
när han bygger mitt växthus.

Älskar den här tiden på året,
när hela sommaren ligger framför.
Älskar Juni
och har så alltid gjort.
Det är min månad,
den månad jag är född i.
Jag är ett midsommarbarn
och det känns djupt in i hjärtat.

Just nu
så tacksam
att få finnas till ...




Fri vers av Hedvig Berg
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-02 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg