Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satirisk sanning


DEN NUTIDA LYRIKEN

Den är för individuell,
den nutida lyriken
och inte allmänt aktuell
och generellt begripen.
Den lider brist på sensmoral
och formen saknar ideal.
Interpunktionen är banal
och usel grammatiken.

Den är för navelskådande,
den nutida lyriken,
ett ständigt stånk och knådande
av egots gyttjediken.
Den saknar allmängiltighet.
Den söker subjektivitet.
Den pöser i sin självgodhet
och struntar i kritiken.

Den är för tvivlande och lös,
den nutida lyriken.
Den tror sig antireligiös
och mot metafysiken.
Den spekulerar vild och dum
men stannar sedan tyst och stum
för det som ändå äger rum
i själens sköna riken.

Den är för svettigt pubertal,
den nutida lyriken.
Den har en lukt av animal
som hanen bakom tiken.
Den så krystat sexuell
och sällan finstämt sensuell
som kärlek är en vanlig kväll
i vardagsromantiken.

Den är för mångtydig och svår,
den nutida lyriken.
Man fattar sällan vad som står
i texten med rubriken.
Den saknar tankens stränga pli.
Den kallar allt för poesi.
Den tror att poesin är fri
i trots mot poetiken.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-02 18:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP