Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


IBLAND



står tiden stilla av saknad klokuggla
det är när du inte finns här i stunden
Vi är alla lika mycket värda
men för mig betyder du mer än allt

nattens frågor och svar kräver inre balans
då talar instinkten om
------vad sinnet lärt sedan skolstarten
den oheliga alliansen
ledd av stormtrupperna
från början var uppfinningen Davids
instinkterna stängde dörren
sedan slog björnsaxen till
alliansen och Maryjann lade ut sina snarer
David slogs åter i sjukdomens bojor
och den blåögde vallade fåren medan David
kämpade mot Goliat någonstans

alla orättvisor och lögner slår hårt på vårt hus
att utforska bärigheten i världen ger sår
när skenheligheten slår mot kvinnors rätt
att vara sig själva
ung tai gammal svensk man
gammal tai ung svensk man, hjärtat bestämmer

i vår mänskliga rättighet ingår
---självbestämmanderätt över sitt eget liv

tror enbart på dig älskade uggla
på alla minnen vi har tillsammans
vi knackar på dörren till rymden och frågar
om vi får en eftermiddag till i frihet
ekostegen över gårdsplanerna
där barnvagnsrallyt försvann kvällen igår
glömmer aldrig det bultande såret, så fullt av var
försökte i det längsta måla nagellack över

bagaget lättnade sent omsider
samtidigt med ljusets ekosteg, försvinner beskuggade
in i dimman...
men visst skräms jag av hur människor
kan vara
monster bakom skärmarna
visst förstår jag du kände så
dina torterare




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 333 gånger
Publicerad 2019-06-03 06:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP