Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erinran

Vad än snön som efterspegling skulle kunna förtälja om vår komplexa livssituation där vi famlar mellan en vardag i kaos och en helgdag i förlamande sorg så berättar den att den enda verklighet som kan komma oss till del är att den är del av återspeglingar av snövädret och en pinande vind över slätten.
För visst intalar vi oss att vi kan skriva om nära ting speglad i en vinters många förvandlingar för visst kan inte ens en vinter ta ifrån oss.
Det gäller alltså att övervinna vinterns vanmakt men även om vi klär vår själ i ett aldrig så likgiltigt betraktande, ser vi alltid det vesslesnabba omslaget mellan tö och snö till att vi upptäcker verklighetens smala näs inklämd under oförsonlighetens branta toppar.
Så kommer Ödet travande med branta påkar i form av Gångare-Lasse en stencool typ rakt genom drivorna i vad som skall föreställa vår värld helgklädd av solljuset men naken under vinden och ger oss en förintande blick innan vinken spolas bort av dagern som om han ville säga: Vet ni då inte att drömmar inte har något med verkligt liv att göra?

Så slår väderleken om till en mattgrå yta av en helt vanlig vardag innan vi kunnat ställa om vår brunn av konstlad lycka utan vi får hjälplösa åse att speglingarna av vår verklighet har stått så länge i ovädret att kärnan stelnat varför deras berättarkraft försvunnit i brunnens mörka djup.




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-03 03:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson