Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Litterärt eller puls-ärt?

Varje gång du läser en bok, så vet du att du är litterärt lagd.
Varje gång du lyssnar på en talbok, vet du att du är litterärt lagd. Därför att talboken -s grund grundar sig i en riktigt skriven bok.
Men om du lyssnar på musik, är du litterärt lagd då?
Låten har inte sitt ursprung i en bok, såpå det sättet är den inte litterär.
Men på ett annat sätt, annorstädes...
Det finns ju text mellan alla rytmer, och i all sång, så på det sättet måste musik vara ett litterärt medium.
Det förstås, om du lyssnar på texten, och inte bara på musikens puls som slår.
Om du bara lyssnar på pulsen , i denna, denna stunds låt...
Då blir mediumet musik, mer puls-ärt.

-Jo, jag vet, det finns inget ord som heter puls-ärt.
Men det är det ord, som bäst beskriver en del av musikens sär-art.
Jag vägrar säga att musik inte är litterär.
Musik, är en ny, eller nygammal variete`?!

I gränslandet, litterärt...
Mellan både utropstecken och Frågetecken.
För om du använder de båda tecknen, så handlar ju allt om en definitionsfråga,

OCH inte ett definitions-svar....

Någonting att lägga i fack.
Kan du vara trygg med det?




Bunden vers av Mim
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-03 07:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim