Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gäldenären

Föddes med en stor skuld
Så Borgenären i all sin girighet
tog mina lungor
tog min njure, min lever
Mitt hjärta
En Borgenär behöver säkerhet, inte sant?
Och man får ju inte vara dum så en ränta är ju givet
Jag är till låns
Varje steg jag tar är Borgenärens
För benen är inte längre heller mina
Som jag har slitit hela livet
För att få köpa tillbaka mig
Bit för bit
Har inte mycket
Så jag betalar av min skuld med småmynt
Jag funderar på vilken kroppsdel jag ska köpa tillbaka allra först när jag har betalat tillräckligt
väger alternativen noga
Tänk om bara en endaste kroppsdel vore min egen




Fri vers av Elin Jakobsson
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-03 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin Jakobsson
Elin Jakobsson