Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskriven

Allt du måste glömma för att leva samma liv
att du urholkar drömmarna, gräver bo
bäddar med näver, sötvattensväxter, snö
allt du inte längre minns ska dö

när fanns ordet kallt för första gången
när fanns ordet knivsegg
ordet natur

du tror att du vet mer om mig
än förkolnade väggar, utkylda rum, lyftkransnätter
att det finns en förklaring, vasstandad, utbytbar
att vi inte är förgäves
att jag har läst de här raderna förut
att jag förstår vad du vill säga
du tuggar rosor och papper, sväljer is
ingenting, ingenting
som en hemlöshet i kroppen

skalar av sig minnena och tiden
stiger tom och köttslig
fredad




Fri vers av Grävling
Läst 134 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-03 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling