Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på SÖS


Förargligt missförstånd

När jag medvetslös och ej kontaktbar transporterades till det moderna sjukhus som lägligt nog kallas Södersjukhuset blev jag varse att jag missletts av min egen mentala slöhet och allmänna godtrogenhet.
För det första; den avdelning jag hamnade på var ur min snäva synpunkt mer rymningssäkert än Hall och andra liknande institutioner. När jag vacklat in på fel vägar började det ofelbart att ljuda ibland som vore elden lös. Efter c:a en vecka skulle testas om jag var " frisk" gick det så till att jag tillfrågades om mitt personnummer inte en gång utan ett otal gånger. Till slut hade jag svarat rätt på denna fråga så många gånger att jag kunde släppas ut. Det gick så till att sjuktransport anskaffades och fortfarande rätt groggy var det dags att möta världen på en lägre omvårdnadsnivå. Någon stoppade ett sjukresekort utfärdat av SLL på mig; noterade de krångliga reglerna för dess begagnande på baksidan och stoppade undan det för eventuellt senare användning.
När jag sent om sider blivit så pass frisk att det var dags att ta tag i mitt liv på allvar visade sig att jag tydligen uppsökt Handens närsjukhus ett besök som jag inte har minsta minnesfragment av.
När jag grävt mer upptäckte jag att på fakturan stod att läsa AB Södersjukhuset.
Si det visste jag inte.
Allmän slutsats. Tro för all del inte att du är fullt frisk när du skrivs ut från det stora sjukhuset. Du är egentligen bara bedömd som utskrivningsfärdig och ej suicidal. Att vara frisk är något helt annat. VSB




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-03 16:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP