Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sidledes i klorofyllen.

Sviktande behag och utslagna män. Skuttande bröst under böljande polotröjor och knyckande polisonger till mosbrickan. En utspilld man befinner sig mitt emellan liggande och sittande på trottoaren i rusningen vid entrén till ICA i landets folktätaste kvarter och på hans blick en sådan där hinna av diesel som barn fram till ett år tittar igenom, som har människan ännu inte helt och hållet anlänt till planeten och oss andra. Jag ser inga potenta män, inga vissna kvinnor, inga hängbröst, inga biceps och jag ser mig själv i ett skyltfönster och begriper att jag tagit på mig en alltför liten pullover, vilken framhäver, eller bara helt sant bjärt visar upp, en halvfläskig något kutig man på väg ner och jag säger högre än jag tror: tur jag inte sitter i rullstol och så länge kuken kan stå.

*




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-03 21:19



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fin text, som oftast. Gillar "en utspilld man", så bra beskrivning. Så tydlig bild det blev. Den där hinnan hajar jag, men är inte det kattungar? Mitt senaste barnbarn har hur klar blick som helst, och jag tänker att hon kan väl inte vara ensam, typ särbegåvad! Ja kanske hon är det om du har rätt! Älskar avrundningen, eller ska jag säga avrunkningen av egot. Bra boost!

(Gud vad jag kommer att ångra mig! Nä jag måste träna på att vara lite grov ibland.)
2019-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson