Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm om själens fjärilar

Själens fjärilar, de där hemliga, vackra och unika.
De som lever sitt eget liv i bröstet.
Vaknade en morgon. På bakplåtspappret på bordet låg bruna fjärilar, alla lika varandra.
Blev ledsen och grät. Kände inte igen dem.
Vaknade nästa morgon.
Nattens fjärilar gjorde sig till känna.
Denna gång var de gjorda utav asfalt om än av något mjukare sort. Då blev jag arg och ledsen och ville kasta dem.
Nästa morgon vaknade jag ur en dröm där jag jobbade på en fabrik. Det var min enda uppgift och ovanför mitt huvud cirkulerade små fnissande fjärilar som inte gick att fånga.
- Vi finns till för din skull sa dom, och du är ingen fabrik!




Prosa av Feminaz
Läst 163 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-06-04 09:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
I drömmarnas värld kan allting hända!

Fantastiskt avslut på en bra och tankeväckande text.
2019-06-05

  Jaseph
Spännande och upplyftande text som verkligen ”får vingar” mot slutet.
2019-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz