Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Allt är egentligen bra

Jag har kaffe i skåpet
och ved i förrådet
kopparna är nydiskade
och hunden vill gå ut
verandan är varm
av morgonens solsken
klockan tickar säkert
för varenda minut

Det finns bröd i korgen
det bakades i går
jobb har jag inget
för jag är en pensionär
bilen står stilla
det är bättre att gå
en mil i gryningsljuset
inget stort besvär

Jag har filtar på stolen
om kylan tränger sig
en skyffel någon stans
när snön faller ner
allt är egentligen bra
behöver inte oroa mig
grannarna är snälla
där i nästgårds kvarter

Det finns lediga damer
i staden och överallt
men inget för en åldring
som gjort allt det där
så länge jag kan städa
även baka mitt bröd
och kaffekokaren håller
behöver jag inte bli kär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 353 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-05 06:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känsla och beröring!
2019-06-07

  Eva Helene VIP
Så fint!
Förnöjsamhet, skulle önska att många kunde känna och uppleva tillvaron på detta sätt.
2019-06-05

    ej medlem längre
En liten inblick i ett människoliv som väcker många känslor. Rubrikens "egentligen" säger mer än tusen väl valda ord. Fint!
2019-06-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en man som är nöjd med sitt liv!
2019-06-05

  överlevaren VIP
En text full av liv!
2019-06-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett livs skede
i eget rede gott,
bästa lott vi fått,
det har ju läsaren
nått, men ej förstått
"inte bli kär"... Visst
undermening där...
Men ändå inget
vi själva kan
välja här...

2019-06-05

  Kungskobran VIP
Utan en kvinna bredvid mig skulle livet vara tråkigare
2019-06-05

  Feliaxel VIP
Vi behöver alla kärlek oavsett hur livet ser ut
2019-06-05

  Maria Sundelin VIP
Bra skildring av vardagslivet
2019-06-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO