Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kompensationsläger

Fastän solens värme över mina axlar
och matens tyngd i magen
sänker hastigheten på mina tankar

serverar många inre bilder
våldsverkare
koncentrationsläger

barnet som springer från Mengele
gnuggar mitt ansikte med gräs

och hon ber mig trampa en nygammal takt
zambra steg, 1 2 3 4

vi går ned på knä
vi stoppar granskott i munnen

och vi ordnar
ett kompensationsläger!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-04 15:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen bra!
2019-06-07

  lila fjäderblomman VIP
den här dikten nockar mig totalt! Utomordentligt bra förmedlat!
2019-06-05

  Rise Little One
Det triggar hemska tankar om koncentrationsläger.
2019-06-05

  Kungskobran VIP
Har alltid beundrat Judarna smarta arbetsamma framgångsrika var dom än kommer
2019-06-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärda tankar från djupet av din själ och ditt hjärta. Världen är grym. Men alla kan vi göra något, som är bra.
2019-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Visst måste man käfta emot bara för att det var Larz Gustafsson som kommenterade.

Varför stöder då Sverige de s k palestiniernas raketbeskjutningar av Israel genom att sponsra dem ekonomiskt?
Förresten, det verkar meningslöst att fråga.
Vad får man i retur annat än floskler, klichéer och intolerans?
2019-06-04

  ULJO
Att förtrycka och förgöra folk kan aldrig accepteras. Visst kan man kompensera. Någonstans måste ju snällheten och omhändertagande ta sin början.
2019-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Det som Mengele gjorde mot judarna och det som Hamas i dag gör mot judarna kan aldrig kompenseras.
2019-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP