Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinna, träd och säd


Jag tänker på ditt ägg
En gädda i vassen
på jakt efter gener

Varje misslyckat utfall
blir till blod och smärta

Du står på alla fyra
med din päronstjärt putande
Gapande under galonbyxorna
Skötet glupande
Stringtrosan slirar mellan våta portar

Ja, du ligger på rygg
med toppiga bröst i sidenspetsad bh
benen i vädret
rumpan bar

Och gäddan väntar i vassen
Grodyngel, grodyngel
simsvansar i slemlösning

Man i vit rock pipetterar, samlar sprut i provrör
Fryser in, extraherar ägg.
Hur länge håller de?
Länge nog att skickas per post
till hungrig gädda i vassen

Evolution är ett tåg som aldrig stannar länge nog
för alla på perrongen att kliva på.

Armbåga dig fram, med din perfekta midja,
om du kan.

Någonstans i en frysbox
Sperma och ägg
Livets ursprung kan frysas in
som om det vore trädplantor
Frysa in människor går inte,
då dör vi.
Frysa in träd går bra, om de sover djupt nog.
Eller att söva slemsvansad säd
med kyla,
söva kletiga ägg,
med kyla

Var går gränsen mellan kvinna och träd?
Ett foster kan inte frysas in.
Går gränsen vid befruktningen,
när spermien tränger in i ägget
och säd börjar växa till en köttplanta
med spring i benen
och encelliga organismer i tarmarna
Och en hjärna, det där elektriska räkneverket,
som trädet saknar,
ett centralt nervsystem.

Du ligger på ryggen och smeker
din födslogrop
den ur vilken nästa generation skall komma blodig och skrikande

Och du tänker på vita tänder
och mörka lockar

Och i orgasmen
är du lika uråldrig
som den jord
träden växer fram ur




Fri vers av Jordgubbsodlare
Läst 390 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-04 17:22



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Strålande underhållande djupt fascinerande. Gillar stort.
2019-06-05

    ej medlem längre
härligt skrivet, så bra med orden
o texten lika bra
både humoristisk och tankfull o smått erotisk
2019-06-05

  danne //
erotisk ur en lantbrukar perspektiv, där mylla och växtlighet tränger på ett snyggt sätt "plantera ett litet frö"
skit snyggt ordat bravooo!

2019-06-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket intressant och spännande text att läsa! Tankar du satt på pränt, som belyser människans önskan om fortplantning.
2019-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare