Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjernobyl

den 26 april 1963
klockan 10.10 föddes jag

den 26 april 1986 klockan 01.23.45
då jag precis skulle fylla 23 år

skedde den ödesdigra olyckan
i kärnkraftverket i Tjernobyl, Ukraina

"en olycka kommer sällan ensam"
heter det ju sen gammalt

först i november 2016
blev den ordentliga sarkofag klar

som ska innesluta reaktorn
de närmaste 100 åren

omkring reaktorn finns en skyddszon
ett 2.800 m2 stort "wasteland"

det vill säga ungefär
av samma storlek som Gotland

där ingen människa kan bo och leva
på hundratals, kanske tusentals år




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-05 15:51



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det konstiga är att djur och växtliv frodas i detta område.
2019-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP