Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en vinranka i livets trädgård




Jag är som en vinranka
trivs bäst i sol och värme

när jag blir beskuren av sekatören
utvecklar jag nya grenar

den årliga skörden varierar

ofta blir det många klasar
ibland bara några få

jag är som en vinranka
i livets trädgård




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-06-05 13:00



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fint skrivet. Jag tolkar texten som att motgångarna ger utveckling.om man orkar kämpa vidare.
2019-06-14

  Olof Lagerhorn VIP
En originell metafor kring
hur vi utvecklas som
människor.
2019-06-11

    ej medlem längre
En underbar och klok vinranka:)
2019-06-10

  MALVAA VIP
hej livets sökaren ;)
2019-06-07

  Lars Hedlin
Bra poeterat!
2019-06-07

  M.Eta
Fin liknelse! Ska till de rätta ingredienserna för att man ska leverera! Fint!
2019-06-06

  Blomma-Stjärna VIP
dikten förmedlar en känsla av acceptans, att veta vem man är och vart man hör till och vart det bär...
2019-06-06

  Fulbergarn
och ruva
på en och
annan druva
hör livet till
2019-06-06

  Rise Little One
En fin text med ett djupt innehåll att ta till sig.
2019-06-06

  Eva Helene VIP
Vilken vacker bild av livet.
2019-06-05

  Niliboy
Ja, vi vill så å skörda, beskära, ympa å skörda. Det är en glädje att finnas till!
2019-06-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer om livets olika skeenden. En konst att utvecklas trots att livet ger och tar.
2019-06-05

  Kungskobran VIP
Ju mer man klipper desto mer växer det
2019-06-05

  WyS VIP
Livskraft i dina ord!
2019-06-05

  Maria Sundelin VIP
Kretsloppet är evigt
Kramar
2019-06-05

  ULJO
Bra text med ett tydligt budskap om att finna sina egna vägar i livet.
2019-06-05

  Feliaxel VIP
Bra liknelse för vinrankan hittar alltid nya vägar
2019-06-05

  Öknens Ros VIP
Vinrankor är tåliga växter, även om skörden inte alltid blir så stor.
2019-06-05

  överlevaren VIP
Smakrik text....
2019-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP