Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag var en bokstav


Mig som är Jag

 

Om jag var en bokstav,
skulle jag ta min plats 
i alla språkens ord.
Du skulle då tala mig
på olika vis. 

Om jag var en bokstav,
skulle jag synas varje dag.
Framför dina fransar 
dansa in 
i själens skelett.
Du skulle nog se mig där i mängden.
Du skulle se mig, som jag.

Om jag var en bokstav,
skulle jag beröra dig överallt. 
I texter som petar där inuti...
Beröra dig till ilska, glädje, 
förtvivlad sorg.
...av allt som är 
vad som helst.

Om jag var en bokstav, 
skulle du höra mig 
med mina ord 
som inte längre 
räcker riktigt till. 
Du skulle höra ekot 
och 
tystnaden därpå.

Om jag var en bokstav, 
skulle jag blanda mig i färger vilt. 
måla mig
utanför en ram 
- Vara jag

Om jag var en bokstav, 
så skulle jag få olikna 
alla inramade sätt 
- få dig att inse 
vad olikheter tillsammans 
värt kan vara.

Om var den där jävla bokstaven!!
Skulle du se mig.
Mig, mig.  
Ja, Jag
Det som är jag...

Du skulle då älska mig rätt. 
Du skulle säja 
Jag älskar dig
på ett helt annat sätt.




Fri vers (Fri form) av Mockasinet
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-05 14:56



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
Bra dikt!Bra budskap.
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Mockasinet
Mockasinet